Miksi Bismillah, “Allahin nimeen” on kaikkien hyvien asioiden alku?

 [Oi Veljeni! Halusit minulta muutaman neuvon, joten kuuntele muutamaa totuutta, jotka sisältyvät kahdeksaan lyhyeen kertomukseen, jotka ovat sotilaallisten vertauksien muodossa koska olet sotilas. Mielestäni oma sieluni tarvitsee neuvoja eniten, ja kerran puhuttelin sieluani Kahdeksalla Sanalla, joihin sain inspiraation Koraanin kahdeksasta jakeesta, joista olin hyötynyt. Nyt puhuttelen sieluani näillä samoilla Sanoilla, mutta lyhyesti ja tavallisten ihmisten kielellä. Joka haluaa, voi kuunnella yhdessä minun kanssani.]

Ensimmäinen Sana

Bismillah, ”Allahin nimeen” on kaikkien hyvien asioiden alku. Mekin aloitamme sillä. Tiedä, oi sieluni! Aivan kuten tämä siunattu lause on islamin merkki, niin sitä myös jatkuvasti kaikki olennot lausuvat kykyjensä kielellä. Jos haluat tietää mikä ehtymätön voima, mikä loppumaton palkkion lähde Bismillah on, kuuntele seuraava tarina, joka on vertauksen muodossa. Se kuuluu näin: 

Joka matkaa läpi Arabian aavikoiden täytyy matkustaa heimopäällikön nimissä ja astua hänen suojelukseensa, sillä tällä tavoin hän voi pelastua rosvojen hyökkäyksiltä ja turvata tarpeensa. Yksikseen hän tulee tuhoutumaan lukemattomien vihollisten ja tarpeiden myötä. Ja niin kaksi miestä lähti sellaiselle matkalle ja astuivat autiomaahan. Toinen heistä oli vaatimaton ja nöyrä, toinen ylpeä ja omahyväinen. Nöyrä mies otti heimopäällikön nimen, kun taas ylpeä mies ei. Ensimmäinen matkusti turvallisesti minne hän menikin. Jos hän kohtasi rosvoja, sanoi hän: ”Matkustan sen-ja-sen nimisen heimopäällikön nimiin”, eivätkä he ahdistelleet häntä. Jos hän tuli joidenkin telttojen luokse, kohdeltiin häntä nimen ansiosta kunnioittavasti. Mutta ylpeä mies kärsi sanoinkuvaamattomia vastoinkäymisiä läpi koko matkansa. Hän sekä vapisi kaiken edessä että kerjäsi kaikkialla. Hänet häväistiin ja hänestä tuli ivan kohde.

Ylpeä sieluni! Sinä olet matkustaja ja tämä maailma on aavikko. Kyvyttömyydelläsi ja köyhyydelläsi ei ole rajoja, ja vihollisesi ja tarpeesi ovat loputtomia. Koska näin on, ota aavikon Iankaikkisen Valtiaan ja Ikuisen Herran nimi ja pelastu kerjäämästä koko maailmankaikkeuden edessä ja vapisemasta joka tapahtuman edessä.

Kyllä, tämä lause on niin siunattu aarre-aitta, että ääretön kyvyttömyytesi ja köyhyytesi sitovat sinut rajattomaan voimaan ja armoon – se tekee kyvyttömyydestäsi ja köyhyydestäsi kelvollisimman välittäjän Armollisimman Kaikkivaltiaan tuomioistuimessa. Henkilö, joka toimii sanoen: ”Allahin nimeen” muistuttaa jotakuta, joka värväytyy armeijaan. Hän toimii hallituksen nimissä, hän ei pelkää ketään – hän puhuu, tekee joka asian ja kestää kaiken lain nimessä ja hallituksen nimissä.

Alussa sanoimme, että kaikki olennot sanovat ”Allahin nimeen” kykyjensä kielen kautta. Onko näin?

Todellakin, se on näin. Jos näkisit, että yksittäinen henkilö oli tullut ja ajanut väkivalloin kaikki kaupungin asukkaat yhteen paikkaan ja pakottanut heidät työskentelemään, voisit olla varma ettei hän ollut toiminut omissa nimissään ja omin voimin, vaan oli sotilas ja toimi hallituksen nimeen luottaen kuninkaan valtaan.

Samalla tavoin kaikki asiat toimivat Kaikkivaltiaan Jumalan nimiin, sillä pikkuruiset asiat, kuten siemenet ja jyvät, kantavat valtavia puita päittensä päällä, ne nostavat vuoren kaltaisia taakkoja. Tämä tarkoittaa, että kaikki puut sanovat: ”Allahin nimeen”, täyttävät kätensä armon aarre-aitasta ja tarjoavat niitä meille. Kaikki puutarhat sanovat: ”Allahin nimeen” ja muuttuvat Jumalallisen voiman keittiöiden padoiksi, joissa kypsennetään lukemattomia eri ruokien lajikkeita. Kaikki siunatut eläimet, kuten lehmät, kamelit, lampaat ja vuohet, sanovat: ”Allahin nimeen” ja tuottavat maitolähteitä armon yltäkylläisyydestä tarjoten meille herkullisinta ja puhtainta ruokaa, kuin elämän vettä Elättäjän nimiin.

Kasvien, puiden ja ruohon juuret ja juurakot – pehmeät kuin silkki – sanovat: ”Jumalan nimeen”, ja lävistävät ja läpäisevät kovan kiven ja maan. Mainittaessa Jumalan nimi, Armollisimman nimi, kaikki alistuu niille. 

Kovan kiven ja maan läpi leviävät juuret, jotka tuottavat hedelmiä yhtä helposti kuin hedelmiä kantavat oksat levittyvät ilmassa, ja herkät vihreät lehdet säilyttävät kuukausia kosteutensa äärimmäisestä kuumuudesta huolimatta läimäyttäen iskun luonnontieteilijöiden suulle ja tökäten sormen heidän sokeisiin silmiinsä sanoen: ”Jopa kuumuus ja kovuus, joihin eniten luotatte, ovat komennon alla. Sillä kuten Mooseksen sauva, jokainen niistä silkkisistä juurista noudattaa komentoa.” Ja sanoimme: ”Oi Mooses, iske sauvallasi kallioon (Koraani 2:60)”, ja halkaisee kiven. Ja herkät lehdet, ohuet kuin savukepaperi, lausuvat jaetta: ”Oi tuli, ole viileä ja vilpoinen (Koraani 21:69)”, tulen kuumuutta vastaan, jokainen kuin Abrahamin (rauha olkoon hänen kanssaan) jäsenet.

Koska kaikki asiat sanovat: ”Allahin nimeen” ja kantavat Allahin palkkioita Allahin nimeen, antavat ne meille, meidän myös tulisi sanoa: ”Allahin nimeen.” Meidän tulisi antaa Allahin nimessä ja ottaa Allahin nimessä. Ja meidän ei pitäisi ottaa piittaamattomilta ihmisiltä, jotka laiminlyövät Allahin nimessä antamisen.

Kysymys: Annamme maksun ihmisille, jotka ovat kuin tarjottimen kantajia. Joten minkä korvauksen Allah haluaa, Joka on todellinen omistaja?

Vastaus: Kyllä, Todellinen Palkkioiden Antaja haluaa vastineeksi korvaukseksi niistä arvokkaista palkkioista ja tavaroista kolme asiaa: yksi on muistelu, toinen on kiitos ja kolmas on heijastaminen. Sanomalla alussa: ”Allahin nimeen” on muistelua, ja lopussa: ”Kaikki ylistys Allahille” on kiitosta. Ja niiden palkkioiden havainnointi ja ajattelu, jotka ovat korvaamattomia taiteen ihmeitä ja Ainutlaatuisen Kaikkivaltiaan Allahin voiman ihmeitä ja Hänen armonsa lahjoja, on heijastamista. Kuinka typerää onkaan suudella alhaisen miehen jalkaa, joka välittää sinulle arvokkaan lahjan kuninkaalta eikä tunnistaa lahjan omistajaa, on se tuhat kertaa järjettömämpää ylistää ja rakastaa näennäistä palkkioiden lähdettä ja unohtaa Todellinen Palkkioiden Antaja.

Oi sieluni! Ellet halua olla tällä tavoin typerä, anna Allahin nimeen, ota Allahin nimeen, aloita Allahin nimeen ja toimi Allahin nimeen. Vesselam.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x