Jos haluat varmuudella ymmärtää, että kaksi plus kaksi on neljä, kuinka arvokkaita ja tärkeitä ovat määrätyt rukoukset?

Neljäs Sana

اَلصَّلاٰةُ عِمَادُ الدِّينِ

Jos haluat varmuudella ymmärtää, että kaksi plus kaksi on neljä, kuinka arvokkaita ja tärkeitä ovat määrätyt rukoukset, kuinka vähin kustannuksin ne saavutetaan, ja kuinka hullu ja turmiollinen on ihminen, joka ne laiminlyö, kiinnitä huomiosi seuraavaan tarinaan, joka on vertauksen muodossa.

Kerran mahtava hallitsija antoi kahdelle palvelijalleen kaksikymmentäneljä kultapalaa ja lähetti heidät asettumaan yhdelle rikkaista kuninkaallisista maatiloistaan kahden kuukauden matkan päähän. ”Käyttäkää tämä raha matkalippuihinne”, hän komensi heitä, ”ja ostakaa sillä, mitä tahansa on tarpeellista talossasi siellä. Asema on yhden päivän matkan päässä maatilalta. Ja siellä on sekä maantieliikennettä että rautatie, veneitä ja lentokoneita. Voitte hyödyntää niitä pääomanne mukaan.”

Kaksi palvelijaa lähti matkaan saatuaan nämä ohjeet. Toinen heistä oli onnekas, ja kulutti vain vähän rahaa matkallaan asemalle. Kustannuksiin sisältyi joitakin niin tuottoisia ja isännälle mieluisia liiketoimia, että hänen pääomansa kasvoi tuhatkertaisesti. Mitä tulee toiseen palvelijaan, koska hän oli epäonninen ja laiskuri, kulutti hän kaksikymmentäkolme kultapalaa matkalla asemalle tuhlaten ne uhkapeliin ja huvituksiin. Yksi kultapala oli jäljellä.

Hänen ystävänsä sanoi hänelle: ”Käytä tämä viimeinen kultapala matkalippuun, ettei sinun tarvitsisi kävellä pitkää matkaa ja nääntyä. Isäntämme on antelias, ehkä hän säälii sinua ja antaa anteeksi virheesi ja laittaa sinutkin lentokoneeseen. Sitten eräänä päivänä me pääsemme sinne, minne olemme menossa asumaan. Muutoin sinun pitää kävellä yksin ja nälkäisenä autiomaan poikki, jonka ylittäminen kestää kaksi kuukautta.” Järjettöminkin ihminen voi ymmärtää kuinka tyhmä, turmiollinen ja järjetön hän olisi, jos itsepäisyyden takia ei kuluttaisi viimeistä jäljellä olevaa kultapalaa matkalippuun, joka on kuin avain aarre-aittaan, vaan sen sijaan käyttää sen ohikulkevan nautinnon paheisiin. Vai kuinka?

Oi sinä, joka et suorita määrättyjä rukouksiasi! Ja oi sieluni, joka et pidä rukoilemisesta! Vertauksen hallitsija on Elättäjämme, Luojamme. Toinen kahdesta matkustavasta palvelijasta edustaa hurskaita, jotka innolla suorittavat rukouksensa, ja toinen piittaamattomia, jotka laiminlyövät rukouksensa. Kaksikymmentäneljä kultapalaa ovat elämän jokainen kaksikymmentäneljä tuntia vuorokaudessa. Ja kuninkaallinen maatila on Paratiisi.

Mitä asemaan tulee, se on hauta. Ja matka on ihmisen matka hautaan, ylösnousemukseen ja Tuonpuoleiseen. Ihmiset kulkevat sen pitkän matkan eri tavoin riippuen heidän toiminnastaan ja Jumalan pelkonsa vahvuudesta. Jotkut todella hurskaat ovat päivässä ylittäneet tuhannen vuoden etäisyyden, kuten salama. Ja jotkut ovat päivässä kulkeneet viidenkymmenentuhannen vuoden etäisyyden mielikuvituksen nopeudella. Mahtavan Aseman omaava Koraani viittaa tähän totuuteen kahdessa jakeessaan.

Vertauksen lippu edustaa määrättyjä rukouksia. Yksi tunti päivässä on riittävä viidelle rukoukselle päivässä, mukaan lukien peseytymiset. Joten minkä tappion tekeekään ihminen, joka tuhlaa kaksikymmentäkolme tuntia tähän ohikiitävään maalliseen elämään ja epäonnistuu käyttämästä yhtä tuntia Tuonpuoleisen pitkän elämän hyväksi. Kuinka hän tekeekään itselleen vääryyttä, kuinka kohtuuttomasti käyttäytyykään.

Sillä eikö jokainen järkevä ymmärräkin, kuinka vastoin järkeä ja viisautta sellaisen ihmisen käytös on, kuinka kauas järjellisestä on tultu, jos ajattelee kohtuulliseksi, että antaa puolet omaisuudestaan arpajaisiin, johon osallistuu tuhat ihmistä, ja voiton mahdollisuus on yksi tuhannesta, eikä anna yhtä kahdeskymmenesneljäsosaa ikuiseen aarre-aittaan, jossa voiton mahdollisuus on vahvistettu yhdeksäksikymmeneksiyhdeksäksi sadasta?

Lisäksi henki, sydän ja mieli löytävät suuren helpotuksen rukouksesta. Eikä se ole raskasta keholle. Lisäksi oikealla aikomuksella sellaisen, joka suorittaa määrätyt rukoukset, kaikki teot muuttuvat kuin palvonnaksi. Hän voi laittaa koko tämän elämän pääomansa työskentelemään Tuonpuoleisen hyväksi. Hän voi tehdä yhdessä suhteessa väliaikaisesta elämästään ikuisen.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x