Mikä suuri hyöty ja onni piilee palvonnassa, ja mikä suuri tappio ja tuho piilee paheissa ja hävityksessä, islamin uskossa?

Kolmas Sana

يَۤا اَيُّهَا النَّاسُ اعْبُدُوا

Jos haluat ymmärtää, mikä suuri hyöty ja onni piilee palvonnassa, ja mikä suuri tappio ja tuho piilee paheissa ja hävityksessä, niin kuuntele ja katso seuraava tarina, joka on vertauksen muodossa.

Kerran kaksi sotilasta saivat käskyn siirtyä kaukaiseen kaupunkiin. He lähtivät matkaan ja matkasivat yhdessä, kunnes tie haarautui. Tienhaarassa oli mies, joka sanoi heille: ”Oikeanpuoleinen tie ei aiheuta menetyksiä lainkaan, ja yhdeksän kymmenestä niistä, jotka sen valitsevat, saavat korkeita voittoja ja kokevat suurta helpotusta. Kun taas vasemmanpuoleinen tie ei tarjoa mitään etuja, ja yhdeksän kymmenestä sen matkaajista tekevät tappiota. Ne ovat yhtä pitkiä, mitä tulee etäisyyteen. On vain yksi ero: ne, jotka ottavat vasemmanpuoleisen tien, jossa ei ole sääntöjä eikä ketään määräämässä, matkustavat ilman matkatavaroita ja aseita. He tuntevat näennäistä keveyttä ja petollista helppoutta. Sitä vastoin ne, jotka matkustavat oikeanpuoleista tietä, joka on sotilaallisen määräysvallan alainen, ovat velvollisia kantamaan noin neljän okkan painoista varustereppua täynnä ravinto-annoksia ja noin kahden kıyyen painoista erinomaista armeijan kivääriä, joka kukistaa ja löylyttää jokaisen vihollisen…”

Kun kaksi sotilasta olivat kuunnelleet, mitä tällä opettavaisella miehellä oli sanottavanaan, onnekas valitsi tien oikealle. Hän lastasi selkäänsä yhden batmanin verran, mutta hänen sydämensä ja henkensä pelastuivat tuhansilta batmaneilta pelkoa ja kiitollisuuden velalta. Toinen, onneton sotilas, jätti armeijan. Hän ei halunnut mukautua komentoon ja lähti vasemmalle.

Hänet vapautettiin kantamasta yhden batmanin taakkaa, mutta hänen sydämensä oli tuhansien batmanien  velkojen painama, ja hänen henkensä lukemattomien pelkojen murskaama. Hän eteni matkallaan kerjäten kaikilta ja vavisten jokaisen esineen ja tapahtuman edellä, kunnes hän saavutti määränpäänsä. Ja siellä häntä rangaistiin kuten kapinallista ja rintamakarkuria.

Sotilas, joka rakasti armeijan järjestystä, oli vartioinut varustereppuaan ja kivääriään ja ottanut oikeanpuoleisen tien, oli edennyt matkallaan jäämättä kenellekään kiitollisuudenvelkaan, pelkäämättä ketään, levollisella sydämellä ja omatunnolla, kunnes saavutti etsimänsä kaupungin. Siellä hän sai kunniallisen sotilaan arvoisen palkkion, koska oli suorittanut velvollisuutensa uskollisesti.

Oi kapinallinen sielu, tiedä, että yksi näistä kahdesta matkustavaisesta edustaa niitä, jotka alistuvat Jumalalliseen Lakiin, kun taas toinen edustaa kapinallisia ja niitä, jotka seuraavat omia halujaan. Tie on elämän tie, joka tulee Henkien Maailmasta, kulkee haudan kautta ja jatkaa Tuonpuoleiseen. Mitä tulee varustereppuun ja kivääriin, ne ovat palvonta ja Allahin pelko.

Palvonnassa on näennäinen taakka, mutta sen merkityksessä on helpotus ja keveys, jota ei voi sanoin kuvata. Sillä määrätyissä rukouksissa palvoja julistaa: ” Todistan, ettei ole muuta jumalaa kuin Allah.” Eli hän löytää kaikesta oven armon aarre-aittaan, koska hän uskoo ja sanoo: ”Hän on ainoa Luoja ja Elättäjä. Haitta ja hyöty ovat Hänen kädessään.

Hän on sekä Viisain, Hän ei tee mitään turhaan, että Armollisin, Hänen palkkionsa ja armonsa ovat ylenpalttiset.” Hän koputtaa oveen rukouksellaan. Lisäksi hän näkee, että kaikki on alistettu hänen Elättäjänsä komentoon, joten hän turvautuu Häneen. Hän uskoo ja luottaa Häneen ja vahvistuu jokaista vastoinkäymistä vastaan – hänen uskonsa antaa hänelle täyden luottamuksen.

Todellakin, kuten jokaisella todellisella hyveellä, usko Jumalaan ja palvonta ovat rohkeuden lähde. Ja kuten joka vääryydessä, pelkuruuden lähde piilee harhaanjohtumisessa.

Itseasiassa, todella valaistuneen sydämen omaavalle palvojalle on mahdollista, että vaikka maapallo muuttuisi pommiksi ja räjähtäisi, se ei häntä pelottaisi. Hän katselisi sitä miellyttävällä ihmetyksellä, Kaikkivaltiaan Jumalan voiman ihmeenä. Mutta kun kuuluisa rappeutunut filosofi, jolla oli niin sanottu valaistunut mieli muttei sydäntä, näki taivaalla komeetan, vapisi hän maassa ja huudahti huolissaan: ”Eikö tuo komeetta iskeydykin maahan?” (Kerran sellainen komeetta sai Amerikan vavahtelemaan pelosta, ja monet ihmiset lähtivät kodeistaan keskellä yötä.)

Kyllä, vaikka ihminen tarvitsee lukemattomia asioita, hänen pääomansa on kuin ei mitään, ja vaikka hänelle tapahtuu lukemattomia vastoinkäymisiä, hänen voimansakin on kuin ei mitään. Yksinkertaisesti, hänen pääomansa ja voimansa ylettyvät vain niin pitkälle kuin hänen kätensä yltävät.

Kuitenkin hänen toiveensa, halunsa, tuskansa ja koettelemuksensa ulottuvat niin pitkälle kuin silmä kantaa ja mielikuvitus venyy. Jokainen, joka ei ole täysin sokea voi nähdä ja ymmärtää mikä suuri hyöty, onni ja palkkio ihmissielulle – joka on siis kyvytön, heikko, puutteenalainen ja haluava – on palvonta, Jumalan ykseyden tunnustaminen, luottamus  Allahiin ja alistuminen Hänelle.

On selvää, että turvallinen tie on tuhoisaa parempi, vaikka mahdollisuus sen turvallisuudesta olisi edes yksi kymmenestä. Mutta palvonnan tiellä, joka nyt on asiamme tässä, on yhdeksän kymmenestä mahdollisuus, että se johtaa ikuisen onnen aarre-aittaan, kuten on myös turvallinen. Kun taas lukemattomien asiantuntijoiden ja todistajien yksimielisten vakiintuneiden todistajanlausuntojen mukaan, sen lisäksi, että ovat hyödyttömiä – ja riettaat jopa tunnustavat tämän – paheen ja hävityksen tie loppuu ikuiseen kurjuuteen. Tämä on täysin varmaa heidän raporttiensa mukaan, jotka ovat paljastaneet luomakunnan salaisuuksia.

Lyhyesti: Kuten Tuonpuoleisessa, tämän maailman onni piilee palvonnassa ja olemalla Kaikkivaltiaan Allahin sotilas. Siinä tapauksessa meidän tulisi alati sanoa: Ylistys Jumalalle kuuliaisuudesta Hänelle ja menestyksestä”, ja meidän pitäisi kiittää Häntä siitä, että olemme muslimeja.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x